Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.

Solar Tackle

Martin Locke által 1987-ben alapított Solar Tackle az egyik legrégebbi angol pontyhorgász márka.

Martin fémmérnökként dolgozott egy vállalatnál a 80’ évek elején, ahol rozsdamentes anyagok megmunkálásával foglalkozott. Ebédidejében saját magának készített különböző kiegészítőket, amint a barátok és horgásztársak mikor meglátták, megkérték, hogy gyártson nekik is hasonló eszközöket.  Hamarosan annyi megrendelése érkezett, hogy már az ebédidő kevésnek bizonyul ezeknek a termékeknek az elkészítéséhez.Kezdetben Kentben, édesanyja garázsa adott otthont a vállalkozásnak. A terv az volt, hogy a beérkezett megrendeléseket vasárnapig elkészíti, így a hét elején felszabaduló napokat horgászatra tudja fordítani. 

A kis makkból óriási tölgyfák nőnek - ahogy Martin mondja, és így volt ez a Solar Tackle-el is. A több mint 30 éves története során a Solar számos kultusz és piacvezető termék megtervezéséért és gyártásáért volt felelős. A Globetrotter, a Sod és a Worldwide állványok, a neves buzzbarok és leszúrók, az eredeti kúszómajom és a Bow Loc merítőháló a jelenlegi P1 rozsdamentes, Titán és az Advanced Rig Gear sorozat.

Martin nem állt meg a rozsdamentes anyagoknál, ezért 1980-as években behozta a Solar márkanevet is a pontycsalik kínálatába. Anglia híres pontyozó vizein, köztük a Savay-tónál és a Redmire-nél  horgászva Martin, mint az időszak egyik legjobb pontyhorgásza fejlesztette a Solar csalikat. Az egyik első a Red & Yellow Savay magkeverék volt, így a Solar volt az egyik első olyan vállalat, amely a csalikat is könnyen elérhetővé tette a pontyhorgászok számára. Annyira sikeres volt a Savay Seed Mix, hogy ez a mai napig is megalapozza a csaligyártás alapjait.

Az alapanyagok beszerzése és a csalik fejlesztése gyorsan a Solar Tackle szerves részévé vált, és ez a Solar legismertebb csalijához vezetett, a Club Mix-hez, amely 2010. januárjában segített Martinnak megfogni a világrekord 92 lb tükrösét, de emellett számos országos rekordot is adott.

A Solar története folytatódott, és a 30. évfordulóján - 2017-ben - a Solar Tackle ismét belépett egy új területre, a Solar SP márkanév alatt számos csúcsminőségű ággyal, székkel, táskával és sátorral.