Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.

Váratlan Balatoni Utazás

Nagyon váratlanul ért ennek a horgászatnak az ötlete, de ugye mindig a random dolgok alakulnak a legjobban. Apum közölte velem, hogy le kell mennie az egyik kollégájának segíteni kamerát telepíteni Balaton környékére. Nekem nem is kellett több vérszemet kaptam és elkezdtem bepakolni a kocsiba. Balatongyörök környékén sikerült a helyemet elfoglalni május 12-én. Este érkeztünk meg, hogy apum reggel tudjon menni egyből telepíteni. Nem bajlódtunk már a behúzással csak bedobtuk a botokat és a tábort felépítettük. Ezután elmentünk lefeküdtünk aludni.

Azonban nem telt eseménytelenül az este így is sikerült még aznap este halat fogni. A Spice 24mm-es bojli és ugyan ez az íz 20mm-es pop-upjával sikerült átverni a partközelében tartózkodó pontyok egyikét. Kb. 70-80m távolságba csobbanhatott a szerelékem, ami egy 45g-os inline ólom és egy 8-as méretű horog kb. 30 cm hosszú horogelőkén amit fonott zsinorból kötöttem végén ugye a 24 mm-es Spice bojli és 20 mm-es Spice pop-up. Ez tetszett meg már egyből az elején ennek a 4 kg-ot nyomó pontynak.
Majd jött az első nap reggele (Május 13.) ami szintén esemény dúsan kezdődött, hiszen a behúzós horgászatra elő kellett készíteni a csónakot, a botokat. Szerelékem egy 120-150g-os ólom fixen nem elhagyósan rögzítve 6-os méretű horog 30-35 cm-es horogelőkén. A bójámat 150m körül tettem le, ahol tapogatórúd segítségével kicsit szimpatikusabbnak tűnt mert kevesebb volt az iszap mint addig máshol. Sikerült egy darabosabb példányt megakasztani kora délután 15-20 percbe telt a fárasztás és mire partot értünk. Dupla 24 mm-es Krill bojli volt a csali. A hal súlya 10 kg felett volt! Végtelenül örültem, hogy már rögtön a túra elején sikerült egy ekkora halat fognom!

Pár órával később a másik botomon is jött a kapás, ami 300m környékén volt lerakva, szintén kevesebb volt itt is az iszap. Elfüstölt csak úgy visított a kapásjelző öröm volt hallani. Egy picit fújt a szél,, de nem tántoríthatott el minket csónakba pattantunk és irány a halra. Nagyon szép halat sikerült a hálóba terelni. A mérleg mutatója ismét 10 kg felé mutatott. Egy szem 24 mm-es Liver volt a nyerő számára.Az éjszaka közepén (Május 14.) jött a bandanagy! Sikerült a túra legnagyobb hálát a partra hozni. Húzós kapásra ébredtem és enyhe komával de irány a víz nincs mese. Persze, hogy a 300m-es bójáról jött a hal. Jó bő 25-30 perc után visszatértem a partra egy érdekes görbe hátú brutál nagy ponttyal. Nagyon egyedi hal könnyű felismerni szegénykét, de láthatóan jól viseli ezt a kis szépség hibáját. A csalim dupla Fish 24mm volt. Gyorsan készítettünk pár fotót, megmértük és már engedtük is vissza. A mérleg mutatója több mint 16kg felé billent. Hatalmas hal nagyon nagyon örültem neki.Hajnalban is sikerült még egy másik halat is fognom egy szem Krill 20 mm bojlival. Ő a 150m-es bójáról jött ezúttal. A hal súlya 5 kg körül volt akkor, azóta remélhetőleg nőt még szépen, és még találkozik vele valaki.Reggel változtattam a csalit, a 300m-es bójámon is és egy hasonló méretű 5 kg körüli halat sikerült fognom. Neki a Liver bojli ízlett meg, egy szem 24 mm és egy szem 20 mm hóemberként felkínálva. Nekem nagyon tetszett a hal gyönyörű sötét színe.Napközben is elfüstölt 300m-en lévő bóján lerakott szerelék. A legutóbbi hal után kicsit gondoltam kombinálok hátha jön még egy darabosabb hal. Egy szem 20mm-es Fish középre egy szem 20mm-es GLM és alulra még egy szem 20mm-es Fish bojlit raktam. Ezt a hibátlan 5 kg-os tövest sikerült fognom.A nap többi része csendesen telt, így van alkalmam megemlíteni az etetésem, és a kitűzött célomat. Minden napfelkelte után és napnyugta előtt húztam újra a botokat, hogy frissítsek vagy változtassak a csali méretén, ízén, és megetessem a bójákat. Etetésem az éppen felkínált bojli ízével megegyezett 20-24mm-es méretben. A reggeli és az esti kötelező etetés 4 bő marék 20mm-es és 2 bő marék 24-mm-es bojli volt.Ha jött a hal akkor csak 1 marék 20mm-es és 1 marék 24mm-es bojlit szórtam be. Minden alkalommal mikor behúztam a botokat PVA Bag-et is használtam amibe mikro halibut pelletet raktam és nyakon öntöttem Fish Liquid-el. Sokat változtattam a csalikon, mert célomnak tűztem ki, hogy mind az 5 ízű bojllival fogjak legalább egy pontyot. És ez a cél már nem is volt messze, hiszen eddig csak a GLM bojlival nem próbáltam halat fogni egymagában.

A másnap reggeli (Május 15.) etetés már GLM volt mind a 2 bóján és csalinak is ezt az ízt választottam. A közelebbi 150m-es bójára 2 szem 24mm-est, a távolabbi 300m-es bójához 2 szem 24mm-es GLM bojlit kínáltam fel az arra úszó pontyoknak. Hátha sikerül még fognom egy halat a GLM bojlival is. Közben szépen lassan elkezdtünk összepakolni és kicipekedni az autóhoz. És a pakolás felénél megszólalt a kapásjelző. Az 1 szem GLM bojlit vette fel ez a gyönyörű hal, akinek az 5. íz is megízlett. Nagyon örültem neki, hogy tiszteletét tette így az utolsó pár órában ez az 5kg-os szépség.

Köszönöm, hogy elolvastátok szerény kis írásom és, hogy megoszthattam veletek élményeimet! Remélem nektek is kedvetek lett horgászni egy jót, és találkozunk majd a vízparton!

Görbüljön mindenkinek!

Lakatos Alex (Akwell)

By Pipsi Product Team