Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.

Frontos Fehérvárcsurgó!

Október elején öt napot töltöttünk el Fehérvárcsurgón az 1A-1B álláson. Első nap szélcsendes időben tudtam megkezdeni a helyek keresését. A három bóját különböző távolságokban helyeztem el és mind a 3 bóját különböző ízesítésű bojlival etettem meg. A bójákat próbáltam úgy elhelyezni, hogy a csónakos közlekedés ne zavarja meg az etetésen lévő pontyokat.

A használt bojlik jelen esetben:
Bypipsi - Krill  24mm
Bypipsi – Spice 24mm 
Bypipsi - Fish tintahal 24mm 

Az első bóját 150m-re a váltóréteg kezdetére helyeztem el amit Spice ízesítésű bojlival etettem meg.  A másodikat 180m-re egy vékony iszappal borított placcra raktam ahova a Krill került. A harmadikat pedig 220m-re ~15-20cm-es iszapra helyeztem amit a halas bojlival etettem meg. Az etetésem bójánként 20-25 szem felezett és egész bojli volt. 

Az este beköszönte után hamarosan meg is érkezett a várt eső és az első jelentkező a Bypipsi- Fish tintahal  ízesìtésű 24mm-es bojlira, majd az éjszaka folyamán még egy kapást sikerült elérnem ugyanezen a 220 m-re elhelyezett bóján.  

Az eső másnap délután egy óráig mondhatni megállás nélkül esett.

A harmadik nap ködös reggelén a Krill adott egy 12kilogramm feletti pontyot.

Ezt váltotta két napig tartó déli szél, melyben a kapások száma napi egy darabra redukálódott, ezt az 1-1 kapást a Fish-tintahal bojlival sikerült elérnem.

Az utolsó éjszakához érvén a déli szél alább hagyott és feszített víztükör jellemezte az éjszakát. A rövid távon a Spice  nem adott halat, így a Liver(máj-sárgadinnye) bojlinak szavaztam bizalmat, 24mm-es méretben került a hajszálra duplán. Másfél óra elteltével meg is volt a jelentkező erre a bojlira ami a túra legnagyobb halát jelentette.


További négy halat sikerült fogni ezen az éjszakán, másfél óránként munkát adva számunkra. Az öt halból négyet a Liver bojlival tudtam megfogni, a maradék egy pedig az egész túrán jól szereplő Fish bojlinak volt köszönhető. Érdekességképpen a Liver-sárgadinnye bojlival korábban sikerült csapattársamnak megfogni Nessy-t és jó fogási eredményeket tudott elérni a sárgadinnyés bojival, így ennek köszönhetően adtam meg a bizalmat az utolsó éjszakán ennek az ízvilágnak. A túra során ~12db pontyot sikerült bölcsőbe fektetnem, a legnagyobb hal 15,1 kilogrammot nyomott.

A változékony időjárás és a rendkívül magas 1030-as légnyomas nem kedvezett a halak kapókedvének. Egy sok halas pecát terveztem ami kezdetben nem jött össze, de az utolsó éjszakával tudtunk korrigálni az eredményen. 

Üdvözlettel:
Pesti Gábor